Łosoś w warzywach


Marchewkę czy pietruszkę zawsze mam pod ręką. Dla mnie to warzywa uniwersalne. Podstawa do zupy, ale też ciekawy składnik śniadań czy podwieczorków. Gruszka i pietruszka z jajkiem czy mus marchewkowo‐daktylowy sprawdzą się świetnie. Ale wracając do tematu, mamy tutaj warzywa, które na pewno w naszej spiżarni zwykle są. A jeśli czasem zostanie nam niewykorzystana połówka jabłka, to śmiało można ją również dodać i urozmaicić tym sposobem zupę.



Składniki / 3 porcje:
• 4 małe marchewki
• 1 średnia pietruszka
• 0,5 jabłka
• 2 małe ziemniaki
• 30 g ugotowanego łososia
• 2 łyżki kaszy manny
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• 250 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Marchewki, pietruszkę, jabłko oraz ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę . Dodajemy do gotującej się wody.
2. Dodajemy też łososia, kaszę manną oraz oliwę, dokładnie mieszamy, zmniejszamy moc i gotujemy 25 minut.
3. Miksujemy i gotowe.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...