Zupa zielona cukiniowo‐szparagowa


Szparagi można jeść kilogramami. Szkoda, że jak szybko się pojawiają, tak szybko znikają. Korzystajmy więc, jak tylko się da i jedzmy szparagi. Szczególnie te zielone, to one są najzdrowsze.



Składniki / 3 porcje:
• 4 zielone szparagi
• 1 mała cukinia
• 1 łyżka brązowego ryżu
• 1 łyżka kaszy manny
• 30 g ugotowanego łososia
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• 250 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Zagotowujemy wodę i wsypujemy ryż, kaszę i łososia. Zmniejszamy moc.
2. Myjemy cukinię i szparagi. Cukinię obieramy, wykrawamy środek z pestkami i kroimy w kostkę. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki, 1/3 dolnej części szparaga wyrzucamy.
3. Cukinię, szparagi i oliwę dodajemy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 20 minut. Po ugotowaniu miksujemy i porcjujemy.





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...