Jabłko z ryżem i cynamonem


Rzekłabym: śniadaniowy klasyk. Zastąpiłam tylko biały ryż brązowym i dodałam sporo cynamonu. I co bardzo ważne, dodałam trochę oleju, gdyż wiem, że niemowlęta powinny dostawać w posiłkach dodatkowo tłuszcze. Dzięki nim rozpuszczają się ważne dla maluszka witaminy, co wpływa na rozwój układu nerwowego i mózgu. Smakowało, jak zwykle.



Składniki / 3 porcje:
• 60 g brązowego ryżu
• 1,5 jabłka
• 1 łyżeczka oleju rzepakowego
• cynamon
• 1,5 szklanki wody

Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy 30 min.
2. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do ryżu pod koniec gotowania. Dodajemy też olej.
3. Po ugotowaniu miksujemy i posypujemy cynamonem.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...