Kremowy podwieczorek z jarmużem


Nie da się ukryć, że lubię kombinacje warzyw z owocami. Szukając takich połączeń, z jednej strony można znaleźć ciekawe i co ważne, nowe smaki, z drugiej strony z takiego zbioru dostarczamy dziecku bardziej zróżnicowane składniki tak potrzebne do jego rozwoju. I tego chciałabym się trzymać na moim blogu.


Składniki / 3 porcje:
• 15 g jarmużu
• 1 banan
• 0,5 szklanki kaszy jaglanej
• 1 łyżeczka oleju lnianego
• 2 szklanki wody

Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną przepłukujemy wrzątkiem i wrzucamy do gotującej się wody.
2. Jarmuż myjemy, oddzielamy od grubych nerwów i gotujemy razem z kaszą. Gotujemy, aż kasza wchłonie większość wody.
3. Banana myjemy, obieramy i dodajemy do ugotowanej już kaszy z jarmużem. Dodajemy po ostudzeniu olej lniany i miksujemy na gładki krem.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...