Szparagi z masłem orzechowym


Szkoda, że sezon na szparagi trwa tak krótko. Szczególnie teraz, kiedy udało mi się stworzyć połączenie, które smakuje tym, którzy do tej pory za szparagami nie przepadali. Poza tym danie robimy błyskawicznie; mi to zajmuje 10-15 minut. I jest bardzo zdrowe, ale o tym chyba już nie muszę wspominać ;)


Składniki:
• 1-2 pęczki zielonych szparagów
• 2 czubate łyżki masła orzechowego (najlepiej 100 %)
• 2 łyżki płatków drożdżowych
• 1 łyżka oleju z pestek dyni
• sól
• cukier

Sposób przygotowania:
1. Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki i gotujemy w wodzie z solą i cukrem.
2. Ugotowane szparagi odcedzamy i kroimy na mniejsze części.
3. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Najlepiej smakują świeżo po przygotowaniu.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...