W końcu mamy wyczekiwane czereśnie. Kto z nas nie lubi tych słodkich owoców. Oprócz tego, że są smaczne, mają zdumiewająco prozdrowotne właściwości. Zawierają dużą dawkę jodu więc regulują przemianę materii, potasu czyli działają leczniczo na serce, nerki, stawy. Działają też dobroczynnie na skórę, a nasz cały organizm oczyszczają i odtruwają. Smacznego!
Składniki / 3 porcje:
• ¼ szklanki kaszy kukurydzianej
• 0,5 jabłka
• 6 czereśni
• 1 łyżeczka oleju lnianego
• 2 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Jabłko obieramy, myjemy I kroimy w kostkę, a czereśnie myjemy i drylujemy.
2. Do gotującej się wody wsypujemy kaszę i dodajemy owoce. Dokładnie mieszamy. Gotujemy na małej mocy aż kasza wchłonie większość wody. Kasza kukurydziana jest tak drobna, że niekoniecznie musimy miksować.
3. Olej lniany dodajemy po ostygnięciu.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz