Czy wiecie, że w kuchni również można pobawić się kolorami? I już od najmłodszych miesięcy ;P zapoznawać naszych podopiecznych z wszelkimi odcieniami? Dziś poznajemy biel. Już teraz nie mogę się doczekać, kiedy Tymonek będzie znał kolory. Wtedy to dopiero będzie szaleństwo na naszych talerzach!
Składniki / 3 porcje:
• 2 małe ziemniaki, ok. 80 g
• 170 g kalafiora
• 1 pietruszka
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• 30 g ugotowanego wcześniej indyka
• ⅔ szklanki mleka owsianego
• 1,5 łyżki kaszy manny
• gałka muszkatołowa
• 1,5 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Kalafior myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki.
2. Do gotującej się wody dodajemy warzywa, mięso, kaszę manną oraz oliwę. Mieszamy i gotujemy na małej mocy 25 minut.
3. Na ostatnią minutę wlewamy mleko owsiane i mieszamy.
4. Dodajemy gałkę muszkatołową i miksujemy.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz