Przepisy nawet dla tych najmniejszych mogą być naprawdę wymyślne. I o to przecież chodzi, aby dieta była urozmaicona. Sama staram się tak gotować, aby używać różnych produktów. Jednak w pierwszej kolejności to sezon dojrzałych warzyw i owoców dyktuje mi, co wrzucić do garnka. Wtedy są najsmaczniejsze i mają najwięcej wartości.
Składniki / 3 porcje:
• 50 g ziemniaka
• 50 g marchewki
• 110 g brokuła
• 90 g cukinii
• 30 g ugotowanego wcześniej łososia
• 2 łyżki kaszy manny
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• płatki drożdżowe
• bazylia
• 1,5 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki i marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Cukinię i brokuła myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Do gotującej się wody wrzucamy warzywa, mięso, kaszę manną i oliwę. Mieszamy i gotujemy na małej mocy 25 minut.
3. Doprawiamy płatkami drożdżowymi i bazylią. Miksujemy.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz