Krem z brokuła i awokado


Wciąż jeszcze nie powinnam podawać orzechów, choć tak dobrze smakują z brokułami. Pisałam o tym w przepisie na zupę brokułową. Więc i tym razem znalazłam zamiennik. Zaserwowałam z pestkami dyni oraz awokado. Bardzo dojrzałe awokado ma właśnie orzechowy smak i w połączeniu z pozostałymi składnikami jest wyborne. Zrobiłam kilka porcji, bo sama nie mogłam się oprzeć temu kremowi. 



Składniki / 1 porcja: 
• 40 g awokado 
• 90 g ugotowanego brokuła 
• 10 g pestek dyni 
• 15 g kaszy jaglanej 

Sposób przygotowania: 
1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości. Pestki dyni zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. 
2. Awokado myjemy i mieszamy z ugotowaną kaszą i brokułem. 
3. Dodajemy odcedzone pestki dyni i miksujemy.



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...