Wciąż jeszcze nie powinnam podawać orzechów, choć tak dobrze smakują z brokułami. Pisałam o tym w przepisie na zupę brokułową. Więc i tym razem znalazłam zamiennik. Zaserwowałam z pestkami dyni oraz awokado. Bardzo dojrzałe awokado ma właśnie orzechowy smak i w połączeniu z pozostałymi składnikami jest wyborne. Zrobiłam kilka porcji, bo sama nie mogłam się oprzeć temu kremowi.
Składniki / 1 porcja:
• 40 g awokado
• 90 g ugotowanego brokuła
• 10 g pestek dyni
• 15 g kaszy jaglanej
Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości. Pestki dyni zalewamy wrzątkiem i odstawiamy.
2. Awokado myjemy i mieszamy z ugotowaną kaszą i brokułem.
3. Dodajemy odcedzone pestki dyni i miksujemy.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz