Masło orzechowe z jajkiem
Masło orzechowe wcale nie musi być przyrządzane na słodko. Owszem, od czasu do czasu możemy sobie na to pozwolić. Tym bardziej, że wszyscy pewnie jesteśmy do tego smaku przyzwyczajeni. Ale koniecznie trzeba spróbować orzechów w zupełnie innej odsłonie.
Składniki:
• 1 awokado
• 30 g orzechów włoskich
• 40 g sparzonego jarmużu
• 1 jajko
• 1/3 szklanki herbaty z czystka
Sposób przygotowania:
1. Herbatę zaparzamy i przecedzamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
2. Jajko gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
3. Jarmuż myjemy, odcinamy grube nerwy i wyparzamy 1-2 min we wrzątku.
4. Miksujemy najpierw orzechy, potem dodajemy jarmuż (wtedy najłatwiej rozdrobnić składniki). Na końcu dolewamy herbatę i miksujemy do konsystencji masła. Jajko podałam osobno na kanapce, ale można również zmiksować.
Etykiety:
Bezglutenowe
,
Do pieczywa
,
Owoce
,
Po 1 roku
,
Warzywa
,
Wegetariańskie
,
Zboża i inne ziarna
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz