Różowy podwieczorek


Było już zielono, żółto i czerwono. Było pomarańczowo i granatowo. Czas na różowy. Podobno przypisywany jest dziewczynkom, ale co tam. Na talerzu wszystko jest dla wszystkich. 



Składniki / 3 porcje: 
• 60 g czerwonych porzeczek
• 110 g banana
• 3 suszone daktyle
• 50 g kaszy kukurydzianej
• 1 łyżka amarantusa 
• 1 łyżeczka oleju z pestek winogron
• 1,5 szklanki wody 

Sposób przygotowania: 
1. Do gotującej się wody wsypujemy kaszę oraz amarantus i dodajemy daktyle. Gotujemy aż kasza wchłonie większośćwody. 
2. W tym czasie myjemy banana i porzeczki, dodajemy pod koniec gotowania i mieszamy. Dodajemy też olej. 
3. Miksujemy i porcjujemy.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...