Deser na szybko


Nie tylko nam ‐ rodzicom zależy na zdrowym odżywianiu maluszka. Nasi rodzice już od dawna obmyślali, co posiać w ogrodzie, aby wnuczek miał zdrowe posiłki. I tak najpierw dziadkowie ruszyli wiosną, tam przekopali, tu przycinali, gdzie indziej jeszcze grabili. Babcie posiały, zebrały i kombinowały co tu zamrozić, a co zasłoikować. Wszystko oczywiście z myślą o swoim w n u s i u. Tak, mamy to szczęście, że choć sami nie posiadamy ogródka, mamy “spiżarniane wsparcie” od rodziców.



Składniki / 3 porcje:
• 10 rodzynek
• 4 łyżki płatków jaglanych
• 1 łyżeczka oleju lnianego
• 2 łyżki owoców ze słoika z babcinej spiżarni
• 200 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Zagotowujemy wodę, dorzucamy rodzynki i płatki jaglane. Gotujemy wg przepisu 5 min.
2. Po ostygnięciu dodajemy olej lniany i owoce.
3. Miksujemy lub wyławiamy rodzynki, jeśli nasze dziecko jeszcze nie je większych kawałków. Deser gotowy.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...