Jeśli ktoś preferuje delikatne w smaku dania, to jest to strzał w dziesiątkę. A jeśli komuś brakuje mocniejszego akcentu, proponuję dodać do deserku sok z czarnej porzeczki lub jabłek, lub podać do picia kompot owocowy.
Składniki / 3 porcje:
• ¼ mango
• 1 łyżeczka oleju lnianego
• 0,5 szklanki kaszy jaglanej
• 2 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną przepłukujemy wrzątkiem, w tym czasie zagotowujemy wodę w garnku. Dodajemy kaszę jaglaną i zmniejszamy moc. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę.
2. Myjemy, obieramy i kroimy w kostkę mango. Kiedy kasza jest już gotowa wyłączamy palnik, dorzucamy mango i dokładnie mieszamy.
3. Po ostygnięciu dodajemy olej lniany i miksujemy.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz