Awokado na słodko


A teraz trochę słodsza wersja tego owocu. Robi się równie szybko, tylko trzeba pamiętać, aby użyć naprawdę dojrzałego awokado. Takie jest najsmaczniejsze. I chyba nie muszę wspominać, że taki posiłek zniknął z talerza w mgnieniu oka. Dlatego niebawem kolejne pasty ze smaczliwką.

Składniki / 1 porcja:
• 20 g mocno dojrzałego banana
• 15 g mocno dojrzałego awokado
• 80 g ugotowanych płatków jaglanych

Sposób przygotowania:
1. Płatki jaglane gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odmierzamy potrzebną ilość.
2. Banana i awokado dokładnie myjemy i dodajemy potrzebną ilość do płatków. Dokładnie mieszamy, miksujemy lub przecieramy przez sitko i gotowe.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...