Kisiel malinowo-bananowy


Posiłek, który dzięki swojej konsystencji nadaje się na karmienie w podróży. Sama sprawdziłam; nic się nie wylewa, nic nie kapie po brodzie. Wszystko dzięki zawartości zbożowego mixu z kaszą pęczak, a dokładniej siemienia lnianego, które w postaci zmielonej po ugotowaniu zmienia się w kisiel.



Składniki / 3 porcje:
• 0,5 banana
• 1 jabłko
• garść malin
• 4 łyżki zbożowego mixu z kaszą pęczak
• 2 szklanki wody

Sposób przygotowania:
1. Zagotowujemy wodę. Wsypujemy zbożowy mix i dokładnie mieszamy, aby rozbić grudki. Gotujemy na małej mocy 10 min.
2. Banana myjemy i obieramy, maliny myjemy, jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
3. Wszystkie owoce dodajemy po 10 min i gotujemy jeszcze 5 min. Miksujemy.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...