Kisiel malinowo-bananowy
Posiłek, który dzięki swojej konsystencji nadaje się na karmienie w podróży. Sama sprawdziłam; nic się nie wylewa, nic nie kapie po brodzie. Wszystko dzięki zawartości zbożowego mixu z kaszą pęczak, a dokładniej siemienia lnianego, które w postaci zmielonej po ugotowaniu zmienia się w kisiel.
Składniki / 3 porcje:
• 0,5 banana
• 1 jabłko
• garść malin
• 4 łyżki zbożowego mixu z kaszą pęczak
• 2 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Zagotowujemy wodę. Wsypujemy zbożowy mix i dokładnie mieszamy, aby rozbić grudki. Gotujemy na małej mocy 10 min.
2. Banana myjemy i obieramy, maliny myjemy, jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
3. Wszystkie owoce dodajemy po 10 min i gotujemy jeszcze 5 min. Miksujemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz