Zupa z fasolką szparagową


Zawsze myślałam, że najlepsza fasolka szparagowa jest z bułką tartą smażona na gorącym tłuszczu. Teraz uważam, że zupa krem z fasolką jest równie dobra i o ile zdrowsza niż wcześniej wspomniane niby‐danie.



Składniki / 3 porcje:
• 1 średni ziemniak
• 1 średni korzeń pietruszki
• 1 duża marchewka
• 10 strąków żółtej fasolki szparagowej
• 30 g ugotowanego indyka
• 2 łyżki kaszy manny
• 1 łyżeczka oliwy
• 300 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Fasolkę myjemy, odcinamy końce i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Ziemniaka, marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
3. Wodę zagotowujemy i wrzucamy wszystkie składniki. Moc zmniejszamy i dokładnie mieszamy co jakiś czas.
4. Gotujemy 25 min. Potem miksujemy na gładki krem.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...