Pasta soczewicowo-słonecznikowa
Czasem zdarza się (zwykle w piątki), że lodówka jakby nagle opustoszała, akurat nie ma kiedy wyjść na zakupy i, jak na złość, wszyscy są głodni. Wtedy na ratunek przychodzą Superbohaterowie - ziarna i strączki. To dzięki nim pasta jest bardzo sycąca. A jeśli jeszcze uprażymy ziarna to chyba nie ma nic smaczniejszego na razowcu.
Składniki:
• 1 szklanka czerwonej soczewicy
• 0,5 szklanki słonecznika
• 10 cząstek suszonych pomidorów
• sól
• pieprz
• 1 łyżka sosu sojowego
• majeranek - spora szczypta
Sposób przygotowania:
1. Soczewicę przepłukujemy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
2. Słonecznik lekko prażymy na patelni.
3. Wszystkie składniki miksujemy i gotowe.
Etykiety:
Do pieczywa
,
Po 1 roku
,
Strączkowe
,
Warzywa
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
,
Zboża i inne ziarna
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz