Pasta soczewicowo-słonecznikowa


Czasem zdarza się (zwykle w piątki), że lodówka jakby nagle opustoszała, akurat nie ma kiedy wyjść na zakupy i, jak na złość, wszyscy są głodni. Wtedy na ratunek przychodzą Superbohaterowie - ziarna i strączki. To dzięki nim pasta jest bardzo sycąca. A jeśli jeszcze uprażymy ziarna to chyba nie ma nic smaczniejszego na razowcu.



Składniki:
• 1 szklanka czerwonej soczewicy
• 0,5 szklanki słonecznika
• 10 cząstek suszonych pomidorów
• sól
• pieprz
• 1 łyżka sosu sojowego
• majeranek - spora szczypta

Sposób przygotowania:
1. Soczewicę przepłukujemy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
2. Słonecznik lekko prażymy na patelni.
3. Wszystkie składniki miksujemy i gotowe.



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...