Jabłkowo‐brzoskwiniowy podwieczorek


Ostatnimi miesiącami królują u nas świeżo miksowane owoce z dodatkiem płatków. Nic dziwnego, sezon owocowy w pełni, grzechem byłoby z tego nie skorzystać. Trzeba tylko pamiętać, że zmiksowane surowe owoce czy warzywa tym więcej tracą swoich wartości im dłużej “czekają” na spożycie. Nigdy nie podaję dziecku koktajlu z poprzedniego dnia. Dlatego od jakiegoś czasu, rano, między szykowaniem się do pracy a szykowaniem synka do żłobka, miksujemy owoce, mieszamy z pozostałymi składnikami i pakujemy na drugie śniadanie dla Tymonka. A wszystko robimy w tak zwanym międzyczasie. Chyba tylko rodzice wiedzą, jak to działa. Teraz nawet doceniam mieszkanie na dziewiątym piętrze, bo ileż jeszcze rzeczy można zrobić w ciągu 30 sekund jazdy windą :)



Składniki / 1 porcja:
• 1 średnia brzoskwinia
• 1 małe jabłko
• 50 g namoczonych płatków owsianych

Sposób przygotowania:
1. Płatki zalewamy ciepłą przegotowaną wodą i odstawiamy, aby trochę zmiękły.
2. Owoce myjemy i usuwamy pestki. Miksujemy i dodajemy namoczone i odcedzone płatki. Mieszamy i danie gotowe.



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...