Morela z jabłkiem


Nadszedł wreszcie upragniony czas wakacji. W planie jest wypoczynek i błogie lenistwo, o ile można tak spędzić urlop z kilkumiesięcznym dzieckiem. Stąd też pojawi się trochę przepisów prostszych, z użyciem surowych owoców czy warzyw (Tymonek jest już na tyle duży, że śmiało może jeść surowe), czasem bez dodatku tłuszczu (bo akurat nie miałam pod ręką na wyjeździe). Jak wakacje to wakacje. Poniżej przepis, który wymaga tylko namoczenia wcześniej płatków; owoce proponuję zmiksować bezpośrednio przed porą jedzenia. A jeśli przygotujemy owoce wcześniej to można spokojnie do owoców dodać płatki bez namoczenia.


Składniki / 1 porcja:
• 0,5 jabłka
• 1 morela
• 50 g namoczonych płatków owsianych

Sposób przygotowania:
1. Płatki owsiane zalewamy ciepłą przegotowaną wodą i odstawiamy na minimum 10 min., aby trochę zmiękły.
2. Owoce myjemy, usuwamy pestki, gniazda nasienne i miksujemy.
3. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy odcedzone płatki owsiane. Mieszamy i wcinamy.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...