Batat z płatkami gryczanymi


Przepis batat ‐ teraz i na wieki wykorzystujemy bardzo często. Choć za każdym razem znika z talerza tak samo szybko, chciałam choć trochę go zmodyfikować. Tak by jednak zasada diety urozmaiconej była wciąż aktualna. Dlatego tym razem dodajemy płatki gryczane oraz olej z pestek winogron.



Składniki / 3 porcje:
• 230 g obranego batata
• 1 łyżeczka siemienia lnianego
• 4 łyżki płatków gryczanych
• 1 łyżeczka oleju z pestek winogron
• 300 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Batata obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do gotującej się wody wrzucamy najpierw batata z siemieniem lnianym i gotujemy al dente.
2. Dosypujemy płatki gryczane i dolewamy olej.
3. Gotujemy jeszcze 5 min. i miksujemy.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...