Maliny na gorączkę


I nadszedł czas ząbkowania. Pomijając marudzenie w nocy i częste przebudzenia, pojawił się katarek i gorączka. Musiały więc na stół trafić maliny. Dla zrównoważenia smaku, dodałam gruszkę i było smaczne śniadanie.



Składniki / 3 porcje:
• 80 g mrożonych malin
• 1 gruszka
• 3 łyżki płatków jaglanych
• 1 łyżeczka oleju rzepakowego
• 250 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Gruszkę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
2. Do gotującej się wody wsypujemy płatki jaglane, dokładnie mieszamy i zmniejszamy moc. Gotujemy wg przepisu na opakowaniu; u mnie 5 min.
3. Na ostatnią minutę dodajemy maliny, gruszkę i olej. Mieszamy.
4. Miksujemy i porcjujemy.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...