Pudding chia
Słynne nasiona chia - takie małe a tyle w nich "mocy". To jedne z najwartościowszych ziarenek, dlatego nawet najmniejsza ilość dodana do potraw bardzo wzbogaca posiłek. Oprócz tego, że zawierają błonnik i białko, to sporo jest w nich tłuszczy Omega-3, nie wspominając o witaminach oraz mikroelementach.
Składniki / 3 porcje:
• 1 szklanka daktyli zalanych ciepłą przegotowaną wodą
• kefir
• 4 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego
• 3 łyżki nasion chia
Sposób przygotowania:
1. Daktyle odcedzamy, zalewamy kefirem i dodajemy zmielone siemię.
2. Na końcu dodajemy nasiona chia. Możemy spożyć od razu, a jeśli chcemy mieć bardziej gęstą konsystencję, możemy odstawić na chwilę, aż nasiona napęcznieją.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz